Finans
BREAKING

Arbejdernes Landsbank hamstrer igen aktier i Vestjysk Bank

Arbejdernes Landsbank ejer nu 23,33 pct. af Vestjysk Bank.

Foto: Per Folkver

Arbejdernes Landsbank har nu fyldt indkøbskurven så godt op med aktier i Vestjysk Bank, at den kan kalde sig for den største aktionær i den tidligere så pressede bank fra Vestjylland.

Arbejdernes Landsbank har nemlig øget sin ejerandel til 23,33 pct. af Vestjysk Bank, viser en storaktionærmeddelelse til fondsbørsen.

I januar ejede Arbejdernes Landsbank 15,49 pct. af aktierne i Vestjysk Bank. Og i regnskabet for første kvartal fra Vestjysk Bank fremgik det, at arbejderbanken havde øget sin ejerandel til 19,78 pct.

Ved udgangen af første kvartal var AP Pension den største aktionær med en ejerandel på 21,72 pct. Andenpladsen sad Arbejdernes Landsbank på dengang, men ved at have øget sin ejerandel med 3,55 pct.point har Arbejdernes Landsbank altså byttet rundt på ranglisten.

I Vestjysk Bank opfatter man opkøbet som en anerkendelse.

»Jeg er stolt og beæret over, at Arbejdernes Landsbank har købt op, for jeg ser det som et udtryk for, at de tror på vores projekt, og ser os som en god investering,« siger Jan Ulsø Madsen, adm. direktør i Vestjysk Bank.

Arbejdernes Landsbank var med i den restrukturering af Vestjysk Bank, der fandt sted i 2017. Den gjorde, at staten kom ud af sit ejerskab af banken med hovedsæde i Lemvig.

Gert Jonassen, ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, har tidligere udtalt følgende om bankens ejerandel i Vestjysk Bank.

»Jeg vil bare sige, at vi ser det som en god investering, og at vi har tiltro til, at de gør det godt i banken,« lød det fra Gert Jonassen i en artikel på Finanswatch.

I et interview med Finans har Per Christensen, bestyrelsesformand for Arbejdernes Landsbank, tidligere forklaret, at han godt kunne forestille sig et opkøb eller to i fremtiden.

»Vi fokuserer på organisk vækst. Punktum. Men vi er ikke så naive, at vi siger nej til en god mulighed, hvis den opstår. Og vi har jo rigeligt med kapital. Jeg tror, at det regulatoriske regime betyder, at nogle af de små banker må give op, og her kan vi komme i spil måske i en sådan grad, at vi om nogle år bliver et sifi-institut,« forklarede Per Christensen med henvisning til, at der gælder en særlig regulering af de største, systemiske banker herhjemme.

Læs også