Finans

Hun grundlagde medicinalfirma: Kemilærer skovler milliarder af dollar ind

Zhong Huijuan er nu Asiens andenrigeste kvinde.

Hansoh Pharmaceutical Group forsker og producerer stoffer inden for områder som onkologi og diabetes.
Foto: Thomas Borberg

For to dage siden var Zhong Huijuan ikke engang den rigeste person i sin familie. Men i dag er hun Asiens andenrigeste kvinde med en formue på 10,5 mia. dollar.

Det skriver Bloomberg.

Størstedelen af hendes rigdom stammer fra hendes medicinalfirma Hansoh Pharmaceutical Group, som hun grundlagde i 1995. I dag er virksomheden Kinas største producent af psykofarmaka, der bla. kan være medicin mod psykoser som angst eller depression.

Zhong Huijuan har dog ikke altid været mangemilliardær. Hun blev uddannet som kemilærer ved Jiangsu Normal University i Kina i begyndelsen af 1990'erne.

Fredag var Hansoh Pharmaceutical Group's første dag på børsen i Hong Kong, hvor aktierne steg 37 pct. på den første handelsdag.

Stigningen i aktierne har sat skub i Zhong Huijuans placering på listen over verdens rigeste, og hun kan nu blære sig med titlen som Asiens andenrigeste kvinde. Hun har i løbet af fredag også overgået sin mands Sun Piayangs formue på 9,4 mia. dollar.

Parrets samlede værdi gør dem til en af verdens rigeste familier, der er blevet rige på medicinalindustrien.

Hansoh Pharmaceutical Group forsker og producerer stoffer inden for områder som onkologi og diabetes og næsten halvdelen af indtægterne kommer fra kræftbehandlinger, skriver Bloomberg.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også