Finans

Efter gebyrsag og direktørfyring: Danske Bank-aktien er banket seks år tilbage

Den dårlige stemning har bidt sig fast i Danske Bank-aktien, der tirsdag fortsatte nedturen efter mandagens fyring af bankdirektør Jesper Nielsen og meldingen om en gebyrsag til 400 mio. kr.

Danske Bank-aktien er blevet hængt til tørre efter endnu en træls sag for Danmarks største bank og for 87.000 kunder, der er blevet afkrævet urimelige gebyrer. Illustration: Finans.

Tirsdag var dagen derpå for Danske Banks nye gebyrsag og bestyrelsens overraskende fyring af topprofilen Jesper Nielsen.

Men selv om aktionærerne har haft et døgn til at fordøje nyhederne og især udsigten til, at Danmarks største bank står til at skulle udbetale en kompensation på ca. 400 mio. kr. til godt 87.000 investorer, har det ikke fyret op under optimismen.

Tirsdagen igennem var Danske Bank-aktien under et vedholdende pres, og en overgang var aktieprisen helt nede på 97,58 kr.

Hvis vi gør det godt nok, vil kunderne gerne blive hos os, og vi kan på den måde øge omsætningen og tjene nogle penge. Men det kræver, at kunderne har tillid til os.

Karsten Dybvad, bestyrelsesformand i Danske Bank

Så galt endte dagens handler dog ikke for storbanken. I stedet viste prisskiltet 99,04 kr., da fondsbørsen lukkede kl. 17.00.

Sidste gang der blev solgt Danske Bank-aktier til priser under 100 kr., var i juli 2013. Dermed er 2019 godt på vej til at udvikle sig til endnu et gyserår for aktionærerne.

Siden nytår har hvidvasksagen, direktørfyringer, pres på indtjeningen og senest gebyrsagen medvirket til at skære så dybt i aktiekursen, at der foreløbig er blevet barberet 24,7 mia. kr. af markedsværdien på Danske Bank.

Bedre bliver det næppe for aktionærerne af, at der her og nu ikke synes at være megen hjælp at hente i Danske Bank-bestyrelsen.

Overfor Finans slog Karsten Dybvad, bestyrelsesformand i Danske Bank, mandag fast, at bankens fokus her og nu er på kunderne – og altså ikke aktionærerne.

»Vi er sat i verden for at betjene vores kunder. Forudsætningen for, at vi er der i fremtiden, er, at vi er en dygtig bank, som kunderne har tillid til. Hvis vi gør det godt nok, vil kunderne gerne blive hos os, og vi kan på den måde øge omsætningen og tjene nogle penge. Men det kræver, at kunderne har tillid til os,« lød det fra Danske Bank-formanden.

Udtalelsen faldt efter fyringen af Jesper Nielsen og meddelelsen om, at storbanken havde strammet gebyrskruen ganske urimeligt overfor 87.000 kunder, der har investeret i produktet Flexinvest Fri.

Tirsdagens handler betød et kursfald for Danske Bank-aktien på 1,6 pct. sammenlignet med mandagens lukkekurs på 100,70 kr.

BRANCHENYT
Læs også