Finans

Pengeinstitutter opjusterer efter salg af Sparinvest

Blandt andre Skjern Bank opjusterer forventningerne til resultatet for 2019. Foto: Ernst van Norde

En lang række mindre og mellemstore pengeinstitutter opjusterer fredag deres forventninger til resultatet for 2019 i anledning af det forventede salg af deres andele i Sparinvest.

Det drejer sig om Hvidbjerg Bank, Nordfyns Bank, Skjern Bank, Den Jyske Sparekasse, Fynske Bank, Salling Bank, Jutlander Bank, Danske Andelskassers Bank, Ringkjøbing Landbo Bank, Vestjysk Bank, Totalbanken og Kreditbanken.

Det fremgår af fondsbørsmeddelelser fra pengeinstitutterne.

Møns Bank har også udsendt en meddelelse i forbindelse med salget, men her fastholdes forventningerne.

I marts kom det frem, at Nykredit havde indgået en betinget aftale om et købe 75 pct. af aktierne i investeringsforeningen Sparinvest for 2245 mio. kr.

- Den på dette tidspunkt udstående due diligence-proces er afsluttet, ligesom der er foretaget mindre justeringer i sammensætningen af vederlaget til de sælgende aktionærer, lyder de i flere af fredagens meddelelser.

Parterne har nu underskrevet aftalen om aktieoverdragelsen, og det eneste punkt, der mangler, er en godkendelse fra finanstilsynet i Luxembourg og de danske konkurrencemyndigheder.

Derfor har bankerne nu endeligt opjusteret deres forventninger til helåret, efter at de samme banker tidligere på året fortalte, at salget ville føre til netop løftede forventninger.

Hvis myndighedsgodkendelserne falder på plads inden for den forventede tidshorisont, vil handlen blive gennemført i tredje kvartal i år.

BRANCHENYT
Læs også