Finans

Riksbanken holder som ventet renten uændret

I april blev rentebanen nedjusteret, fordi den svenske inflation var kommet under centralbankens målsætning. Foto: Riksbanken

Den svenske centralbank, Riksbanken, ændrede ikke på sin reporente på onsdagens rentemøde. Renten er dermed fortsat minus 0,25 pct., og det er helt som ventet ifølge estimater indsamlet af det svenske nyhedsbureau Direkt.

Beslutningen blev truffet i enighed mellem de syv medlemmer af bankens direktion, rapporterer Dagens Industri.

Også rentebanen - bankens skøn for renteudviklingen - er uændret efter dagens møde. Det betyder, at den første svenske renteforhøjelse først ventes i slutningen af indeværende år eller begyndelsen af den næste. Her var der ifølge Dagens Industri delte forventninger blandt analytikerne om, hvorvidt Riksbanken ville sænke eller fastholde rentebanen.

I april blev rentebanen nedjusteret, fordi den svenske inflation var kommet under centralbankens målsætning.

Kim Blindbæk, makroanalytiker i Sydbank, noterer, at centralbanken signalerer, at den vil bevæge sig i retningen af en stramme pengepolitik. Han vurderer, at flere investorer havde ventet, at Riksbanken ville udskyde næste renteforhøjelse.

- Vi vurderer fortsat, at Riksbanken kan få svært ved at hæve renten i et miljø, hvor flere globale centralbanker lemper pengepolitikken. Samtidig ser vi svækkede økonomiske nøgletal fra Sverige. Vi venter uændret rente i Sverige i de kommende tolv måneder, skriver han i en kommentar til tallene.

BRANCHENYT
Læs også