Finans

Medie: Nordea tæt på at købe sig ind i Mobilepay

Ifølge kilder, som Børsen har talt med, er Nordens næststørste bank tæt på at købe sig ind i Mobilepay, som i dag ejes 100 procent af Danske Bank.

Mobilepay kan måske snart blive ejet af Danske Bank og Nordea i fællessakb. Foto: Joachim Ladefoged.

Den nordiske storbank Nordea har for alvor set sig lun på Danske Banks betalingsløsning Mobilepay. Således erfarer Børsen fra kilder tæt på processen, at banken er tæt på at købe sig ind i betalingsløsningen.

Ifølge mediet har forhandlingerne været fremskredne, og internt er forløbet gået under navnet "Project Onion".

Mobilepay er i dag ejet 100 pct. af konkurrenten Danske Bank, som også udviklede betalingsløsningen i sin tid.

Ingen af de to banker ønsker at bekræfte oplysningerne, og pressechef i Danske Bank, Kenni Leth, siger til Børsen:

»Den faste regel for os på den type spørgsmål er, at vi ikke har nogen kommentarer til dem. Hvis der kommer noget om det, så kommunikerer vi det til markedet.« 

Mobilepay sidder i dag tungt på det danske marked for mobile betalingsløsninger, men udenlandske giganter, som Amazon, Google  og Apple er hastigt på vej ind og har en konkurrencefordel i form af størrelse og global udbredelse. 

Netop den internationale konkurrence kommenterede Mobilepays danske chef, Torben Gamst, på i sidste måned, da han udtalte til Økonomisk Ugebrev:
 
»I den situation kan jeg godt forestille mig, at andre banker bliver en del af Mobilepay. Og det er der inviteret til flere gange. Jeg oplever ikke Danske Bank som protektionistisk.«

Danske Bank har ved flere lejligheder åbnet op for samarbejde om Mobilepay. Det galdt ifølge Børsens oplysninger allerede tilbage i 2016, da Nordea forlod samarbejdet om den nu hedengange konkurrent Swipp.

Således har Mobilepays øverste chef, Mark Wraa-Hansen, udtalt til Finans så sent som i marts i år:

»Mit synspunkt er, at vi har et glimrende samarbejde med bankerne. Så ja, jeg ser gerne, at flere banker kommer ind i ejerkredsen.« 

Dermed kan der også være åbnet op for, at flere af de 60 banker, der er koblet op på Mobilepay, kan være på vej ind i varmen som ejere. 

Nordea, Danske Bank og fire andre nordiske storbanker samarbejder allerede om projektet kaldet P27, der vil gøre det muligt at gennemføre realtidsbetalinger mellem de nordiske mobilbetalingsløsninger.

BRANCHENYT
Læs også