Finans

Analytiker: Der ligger velkendte udfordringer bag nedjusteringen i Danske Bank

Foto: Miriam Dalsgaard

Danske Banks nedjustering kommer ikke umiddelbart bag på Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank.

- Der er flere årsager til Danske Banks nedjustering. Men mange af dem er velkendte, siger analytikeren til Ritzau Finans.

- Der er presset på rentemarginalen - og den ses vare ved også i andet halvår. Så er der øgede omkostninger til regulatoriske krav og bekæmpelse af hvidvask, hvor Danske Bank jo har valgt at satse meget på især det sidste med flere ansættelser, fortsætter han.

Danske Bank oplyser i en meddelelse til fondsbørsen mandag aften, at omkostningerne i 2019 ventes at løbe op på 25,5-26 mia. kr. I 2018 løb omkostningerne op i 25 mia. kr.

Danske Bank nedjusterer i samme forbindelse forventningerne til overskuddet for hele 2019 med 1 mia. kr., så de nu lyder på et resultat efter skat på 13-15 mia. kr. mod tidligere 14-16 mia. kr.

- Banken kommer jo med regnskab i næste uge - og blandt andet i mine egne estimater lå de lige på vippen til at kunne opfylde egne forventninger, siger Mikkel Emil Jensen.

Han peger også på, at Danske Bank i juni meldte ud, at en sag om for høje gebyrer for omkring 87.000 kunder ville koste banken i omegnen af 400 mio. kr.

Den omtalte sag betød også, at banken fyrede Jesper Nielsen, der i en periode sad som midlertidig topchef i banken efter den tidligere direktør, Thomas Borgen.

Læs også