Finans

Danske Bank sendt ned på sidstepladsen på børsen efter nedjustering

Mandagens nedjustering fra Danske Bank har sendt aktien ned med mere end 3 pct. Aktien er dermed bundprop i C25.

Foto: Gregers Tycho

Investorerne søger igen mod udgangen i Danske Bank. Denne gang er der opstået trængsel ved udgangen, efter at landets største bank mandag nedjusterede forventningerne til hele året med 1 mia. kr. 

Det har investorerne kvitteret for ved at sende aktien ned med mere end 3 pct. Aktien indtager dermed en sidsteplads i C25-indekset. Efter fem minutters handel lød faldet på 3,36 pct., så aktien blev handlet til en kurs på 100,7 kr. pr. aktie.

Mandag aften meddelte Danske Bank, at omkostningerne i 2019 ventes at lande i intervallet 25,5-26 mia. kr. mod 25 mia. kr. i 2018, og banken venter nu et resultat efter skat på 13-15 mia. kr. mod tidligere 14-16 mia. kr.

»Der er flere årsager til Danske Banks nedjustering. Men mange af dem er velkendte. Der er presset på rentemarginalen - og den ses vare ved også i andet halvår. Så er der øgede omkostninger til regulatoriske krav og bekæmpelse af hvidvask, hvor Danske Bank jo har valgt at satse meget på især det sidste med flere ansættelser,« siger Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

Med dagens fald er Danske Bank-aktien faldet med mere end 21 pct. siden nytår, og går man 12 måneder tilbage, lyder faldet på mere end 46 pct.

Nedjusteringen fra Danske Bank har også ført til et pres på Jyske Bank og Sydbank på børsen. De to konkurrenter falder i omegnen af 2 pct. og 1,5 pct. Vestjysk Bank er også kommet i modvind på børsen efter nedjusteringen fra Danske Bank. Aktien i banken med hovedsæde i Lemvig falder således med mere end 2 pct.

Læs også