Finans

Spar Nord opjusterer forventningerne til 2019 for anden gang i år

Opjusteringen skyldes bl.a. en gunstig udvikling på de finansielle markeder og lavere nedskrivninger.

Det er anden gang i år, at Spar Nord opjusterer sine forventninger. Foto: PR

Spar Nord har opjusteret sine forventninger til 2019. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen tirsdag morgen.

Der ventes nu en basisindtjening før nedskrivninger på 1150 til 1250 mio. kr. mod tidligere ventet 1100 til 1200 mio. kr.

Der ventes også en højere bundlinje. Her ventes resultatet efter skat nu at nå 850 til 950 mio. kr. mod tidligere ventet 750 til 850 mio. kr.

Opjusteringen skyldes en positiv udvikling i den aktivitetsdrevne indtjening, en gunstig udvikling på de finansielle markeder og lavere nedskrivninger.

- På baggrund af udviklingen i den seneste periode - herunder blandt andet den store konverteringsbølge på realkreditområdet og positive kursreguleringer på obligationer samt lavere nedskrivninger på udlån - opjusterer Spar Nord sine forventning til årets basisindtjening før nedskrivninger til 1150 til 1250 mio. kr., mens forventningen til årets resultat efter skat opjusteres til 850 til 950 mio. kr., fremgår det af meddelelsen.

Det er anden gang i år, at Spar Nord opjusterer sine forventninger.

Første gang var i forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort i starten af maj.

Her var begrundelsen, at Sparinvest, som Spar Nord via en ejerandel i Danske Andelskassers Bank ejer en del af, var under salg til Nykredit - et salg, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har godkendt tirsdag.

Spar Nord offentliggør regnskab for årets tredje kvartal 15. august.

Tirsdag morgen kvitterer investorerne for opjusteringen ved at sende Spar Nord-aktien op med 2,6 pct. på børsen i København til en pris på 59,50 kr.

Læs også