Finans

Nyhed: Lars Marcher støber fremtidens kugler for Ambus toprival. Nyhed: Dom bremser lukrativ skattefinte for arvinger. Nyhed: Jesper Buch køber sig ind i børnetøjsforhandler. Analyse: Dette er finansmarkedets største frygt lige nu.

Fed-chef: Lempeligere pengepolitik blev diskuteret i juni

Der er fortsat usikkerhed om vækstudsigterne i den globale økonomi. Foto: AP/Kiichiro Sato

Chefen for den amerikanske centralbank (Federal Reserve), Jerome Powell, ser stadig en solid vækst i den amerikanske økonomi og et stærkt arbejdsmarked.

Men der er også fortsat usikkerhed om vækstudsigterne i den globale økonomi, da handelsspændinger har sat investeringerne ned i tempo.

Og det har fået centralbankledelsen til at diskutere en lempeligere tilgang til pengepolitikken efter en lang tids stramninger.

Det siger Jerome Powell i sin tale til Kongressen onsdag klokken 16, fremgår det af notater, der allerede er offentliggjort klokken 14.30.

Jerome Powell siger i talen, at flere medlemmer af renteudvalget FOMC ønskede en lempeligere pengepolitik allerede på bankens møde i juni.

Udtalelserne støtter op om markedets forventninger om en rentenedsættelse ved det pengepolitiske møde i slutningen af juli.

Læs også