Finans

Handelsbankens danske butiks overskud falder efter vigende indtægter

Foto: Handelsbanken.

Svenske Handelsbankens danske afdeling måtte registrere et fald i sit overskud i andet kvartal, hvor indtægterne på de øvre regnskabslinjer blev presset tilbage.

Samlet hentede banken et overskud på 175 mio. kr. i Danmark i april, maj og juni mod et overskud på 210 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Det blev realiseret på baggrund af renteindtægter, der faldt til 291 mio. kr. fra 316 mio. kr. i andet kvartal 2018, mens gebyrindtægterne omvendt steg til 95 mio. kr. fra 82 mio. kr.

Det kan hænge sammen med den igangværende bølge af konverteringer af boliglån.

- På privatområdet oplever vi høj aktivitet på især boligområdet. Udlån til privatkunder steg med 3 pct., mens indlån øgede med 12 pct., siger Lars Moesgaard, der er administrerende direktør for Handelsbanken Danmark, i onsdag morgens regnskab.

- På erhvervsområdet har vi en god efterspørgsel, og vi har i seneste kvartal set en øget udlånsaktivitet. Erhvervsudlånet steg i andet kvartal med 4 pct. sammenlignet med første kvartal, fortsætter han.

Kursreguleringerne i banken faldt i andet kvartal til 16 mio. kr. fra 23 mio. kr. året før, mens nedskrivningerne ramte et rundt nul.

Til gengæld steg de samlede omkostninger en smule - ligesom det i øvrigt også var tilfældet i bankens samlede forretning. I den danske afdeling steg omkostningerne til 242 mio. kr. i andet kvartal fra 232 mio. kr. i den tilsvarende periode af sidste år.

Læs også