Finans

Topdanmark kom lidt bedre ud af første halvår end ventet - aktien stiger

Halvårsregnskabet landede lidt bedre, end analytikerne havde ventet. Det blev også til en lille opjustering.

Pr-foto: Topdanmark

Forsikringsselskabet Topdanmark landede 391 mio. kr. på bundlinjen i årets første seks måneder og slog dermed forventninger en anelse.

Aktiemarkedet kvitterer med et lille hop fra minus til et plus på 1,7 pct.

Præmieindtægterne - de penge, kunderne betaler for deres forsikringer - steg til 9,7 mia. kr. i halvåret, mens overskuddet er steget med over 200 mio. kr. til 831 millioner kroner.

Ledelsen opjusterer forventningen til årets combined ratio, der populært sagt sætter udbetalte erstatninger og omkostninger i forhold til præmierne. Nu ventes det vigtige nøgletal i år at lande på 85-86 mod tidligere 86-87.

Topdanmark venter desuden fortsat en højere præmievækst i 2019 end realiseret i 2018, hvor væksten var 1,7 pct. Før skat lyder prognosen på et overskud på 1,3-1,4 mia. kr.

»Resultatfremgangen i 1. halvår 2019 er bredt funderet, men navnlig har vi oplevet fremgang på erhvervs-, landbrugs- og livsforsikringsområdet. Derimod har Topdanmark fortsat stigende erstatningsudgifter til rørskader. Også det faldende renteniveau har trukket resultat ned,« skriver adm. direktør i Topdanmark, Peter Hermann, i regnskabsmeddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også