Finans

Banknordik opjusterer forventningerne til årets resultat

Gunstige økonomiske forhold og styrkede kundeengagementer har medført store tilbageførsler af nedskrivninger i første halvdel af 2019 for Banknordik. Og det er årsagen til, at banken opjusterer sine forventninger til resultatet i indeværende regnskabsår.  Det skriver Banknordik i en fondsbørsmeddelelse mandag eftermiddag.

Banken venter nu et overskud på 150-200 mio. kr. for 2019 mod en tidligere forventning i niveauet 100-150 mio. kr.

- Gunstige økonomiske forhold og styrkede kundeengagementer har medført store tilbageførsler af nedskrivninger i første halvdel af 2019, og derfor opjusterer vi forventningerne til nettoresultatet i 2019.

- På trods af et fortsat pres på rentemarginalen kan vi med tilfredshed konstatere en høj kundeaktivitet og en generel stigning i forretningsomfanget år-til-dato, siger administrerende direktør i Banknordik, Árni Ellefsen, i meddelelsen.

Af meddelelsen fremgår det også, at forventningerne er forbundet med usikkerhed og afhænger af de økonomiske forhold, nedskrivninger på udlån og kursreguleringer.

Aktien stiger med 1,4 pct. til 110,50 kr. mandag eftermiddag umiddelbart efter nyheden.

Selskabet offentliggjorde i samme forbindelse foreløbige regnskabstal for første halvdel af 2019. De endelige tal bliver offentliggjort i forbindelse med halvårsregnskabet den 5 august.

Læs også