Finans

Banknordik bekræfter kvartalstal og gentager opjusterede forventninger

De foreløbige tal fra i juli bekræftes i mandagens kvartalsregnskab fra banken, som i årets første skes måneder har nydt godt af store tilbageførsler af nedskrivninger. Foto: BankNordik

Banknordik fastholder de forventninger, som banken opjusterede til 22. juli, hvor banken også kom med foreløbige tal for andet kvartal.

Det fremgår af bankens regnskab for andet kvartal, der er offentliggjort mandag morgen. Heri bekræftes de foreløbige tal for perioden, der blev offentliggjort i juli.

Banknordik har i årets første seks måneder nydt godt af store tilbageførsler af nedskrivninger, og 22. juli blev forventningerne til årets nettoresultat derfor opjusteret til 150-200 mio. kr. fra 100-150 mio. kr.

Af mandagens regnskab fremgår det også, at banken fastholder forventningerne til driftsresultatet for 2019 før nedskrivninger i niveauet 160-200 mio. kr.

For årets første seks måneder kan banken fremvise et driftsresultat på 153 mio. kr. mod 142 mio. kr. i samme periode året før.

Fremgangen er realiseret, på trods af at presset på rentemarginalen fortsat tynger nettorenteindtægterne.

Det skyldes primært en markant tilbageførsel af nedskrivninger samt en øget kunde- og forretningsaktivitet.

- Vi er tilfredse med vores tal, der både skyldes nye tiltag og et stærkt fokus i 2019, men naturligvis også skal ses i lyset af opadgående brancher og en sund samfundsudvikling generelt.

- Vi oplever i øjeblikket, hvordan virksomheder vækster og udvider med videre, og det smitter positivt af på os som bank, fortæller bankens direktør, Árni Ellefsen, i forbindelse med regnskabet.

Ses isoleret på andet kvartal øgede banken sit driftsresultat til 96 mio. kr. fra 65 mio. kr.

Det skyldes i høj grad posten nedskrivninger, som udgjorde en indtægt på 53 mio. kr. i perioden mod en indtægt på 23 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Læs også