Finans
BREAKING

Djurslands Bank henter bedste halvårsresultat nogensinde

Djurslands Bank viser fremgang i resultatet før skat, der i første halvår steg til 80,9 mio. kr. fra 73 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år. Foto: Anita Graversen

Der er tilfredshed på direktionsgangen hos Djurslands Bank, der kalder den onsdag offentliggjorte halvårsrapport for den bedste i bankens historie.

Banken præsenterede et basisresultat, der opgøres som resultat før nedskrivninger på udlån, kursreguleringer og skat, på 56,3 mio. kr. - en stigning på 34,9 pct. i forhold til samme periode af 2018.

Rente- og gebyrindtægterne var i første halvår 2019 på 181,7 mio. kr, hvilket er 20,1 mio. kr mere end i samme periode sidste år.

- Indtjeningsstigningen vurderes meget tilfredsstillende, skriver Djurslands Bank i regnskabet og fortæller, at fremgangen primært dækker over stigende gebyrer fra blandt andet omlægninger af boliglån, mens renteindtægterne omvendt faldt marginalt.

Djurslands Bank viser også fremgang i resultatet før skat, der i første halvår steg til 80,9 mio. kr. fra 73 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Dermed er banken også allerede mere end halvvejs i forhold til at indfri sine egne forventninger til hele regnskabsåret.

Banken opjusterede i midten af juli forventningerne, så der nu sigtes efter et resultat før skat på 110-120 mio. kr. mod tidligere ventet 75-90 mio. kr.

Opjusteringen blev blandt andet forklaret med stor aktivitet inden for konverteringer af boliglån.

Djurslands Bank-aktien stiger efter regnskabet med 0,8 pct. til 246 kr.

Læs også