Finans

Spar Nord lander solidt overskud i første halvår

Spar Nord kommer ud af første halvår med et overskud på mere end 0,5 mia. kr., viser nyt halvårsregnskab.

Foto: PR

546 mio. kr.

Så stort et overskud lander Spar Nord efter årets første seks måneder, viser bankens nye halvårsregnskab.

Egenkapitalforrentningen lyder i samme periode på 12,4 pct.

»Vi har al mulig grund til at være tilfredse med et halvårsresultat på 546 mio. kr. efter skat og en egenkapitalforrentning på 12,4 procent. Og ikke mindst har vi grund til at være tilfredse med den måde, som resultatet er skabt på,« siger Lasse Nyby, adm. direktør i Spar Nord.

På trods af tilfredsheden med regnskabet, er resultatet faktisk en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, hvor resultatet landede på 630 mio. kr. og egenkapitalforrentningen lød på 15,3 pct.

Dengang var det især salget af Spar Nords aktiepost i Valueinvest Asset Management, der trak resultatet op, mens det i år primært har været de normale bankforretninger, der leveret de sorte tal på bundlinjen.

»Det har været et halvår, hvor det i høj grad er kerneforretningen, der leverer resultatet. I samme periode sidste år var regnskabet præget af positive engangsforhold på cia. 250 mio. kr., mens det i år lyder på beskedne 30 mio. kr.,« siger Lasse Nyby.

Spar Nord har allerede to gange i år opjusteret forventningerne til året resultat.

Efter præsentationen af halvsåregnskabet forventer banken fortsat et samlet resultat for hele året, der lyder på en basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 1,15-1,25 mia. kr. og et resultat efter skat i niveauet 850-950 mia. kr.

Spar Nord, første halvår 2019. Nøgletal fra regnskabet:

Mio. kr.Første halvår 2019Første halvår 2018
Netto renteindtægter775773
Netto gebyrindtægter620563
Basisindtjening678739
Nettoresultat546630
BRANCHENYT
Læs også