Finans

Jutlander Bank: Konverteringsbølgen skæpper godt i kassen

Jutlander Bank, der er en fusion mellem sparekasserne Himmerland og Hobro, er kommet med regnskab. Arkivfoto PR-foto: Jutlander Bank

Jutlander Bank lander højere resultater i de første seks måneder af i år i forhold til perioden sidste år.

Det viser bankens regnskab for de første seks måneder af 2019, som er positivt påvirket af kundernes omlægning af realkreditlån for at udnytte de historisk lave renter.

Netto rente- og gebyrindtægter, kursreguleringer og nedskrivningerne er steget i perioden - og overskuddet før skat er på 206,9 mio. kr. i første halvår 2019, hvilket er 39,1 pct. højere end året før.

Bankens ledelse kalder resultatet for "meget tilfredsstillende".

- Bag resultatet på 207 mio. kr. ligger en fremgang på 36,2 pct. i den primære indtjening til 131 mio. kr. i forhold til første halvår 2018. Den primære indtjening er resultatet før kursreguleringer og nedskrivninger, skriver banken i regnskabet.

At den primære indtjening stiger skyldes blandt andet en høj konverteringsaktivitet på realkreditområdet samt stigende forretningsomfang. Dertil kommer højere udbytteindtægter end året før, oplyser Jutlander Bank.

Banken fastholder i regnskabet forventningerne til hele 2019, der blev opjusteret den 18. juli til et overskud før skat 360-395 mio. kr. fra tidligere 333-383 mio. kr.

Ud over en generel bedre forretningsudvikling end ventet, vil der i andet halvår komme ekstraordinære indtægter på cirka 80 mio. kr. i forbindelse med salget af 75 pct. af bankens aktier i Sparinvest Holdings SE.

Tabel for Jutlander Banks halvårsregnskab for 2019:

Jutlander Banks forventninger til 2019:

Læs også