Finans

Dansk bank-app får banktilladelse og 195 mio. kr. af investorer

Den danske bankapp Lunar Way får, som den første danske fintech-virksomhed, banklicens fra Finanstilsynet.

Iværksætter, medejer og adm. direktør i Lunar Way, Ken Villum Klausen, har nu fået en banktilladelse og 195 mio. kr. fra investorer.   
Foto: Joachim Ladefoged.

Fire år efter at fintech-virksomheden Lunar Way så dagens lys med sin bank-app, har den nu som den første af sin art fået banklicens fra Finanstilsynet. Samtidigt er der kommet 195 mio. kr. i kassen fra investorer.

Det oplyser Lunar Way i en pressemeddelelse.

»Lunar Way har hele vejen igennem været en seriøs udfordrer til den traditionelle finansielle scene, og det kommer til at fortsætte. Men for at kunne udfordre måden at tænke bank på, i det omfang, vi ønsker, skal vi kunne operere under samme vilkår som klassiske banker. Banklicensen gør det muligt for os at træde ind på banen som en reel spiller. Og de resultater vi har skabt som tech-virksomhed er en rigtig god indikator på, hvad vi kan drive det til med en banklicens,« siger Ken Villum Klausen, stifter og adm. direktør i Lunar Way i pressemeddelelsen.

Et af de steder, hvor den nye bank skiller sig ud, er ved at tilbyde renter på 4 pct. Lunar Way har i dag knap 100 ansatte i Danmark og Sverige med kontorer i Aarhus, København og Stockholm, og efter planen kommer der inden længe også et kontor i Oslo i Norge.

Selskabet oplyser, at der er 100.000 brugere i Skandinavien.

Lunar Way har et par af de garvede bankfolk med i selskabet, idet både Danske Banks tidligere marketsdirektør Jens Peter Leschly Neergaard og tidligere koncerndirektør i Nykredit Henning Kruse Petersen er i bestyrelsen.

Læs også