Finans

Nordjyske sparekasser fusionerer - fond får 120 mio. kr. til lokalsamfundet

Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekasse er blevet enige om at smelte sammen.

Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekasse har planer om at smelte sammen. Foto: PR

Invitationerne til endnu et bankbryllup er blevet sendt ud. Denne gang finder brylluppet sted i Nordjylland, hvor Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekasse har sagt ja til hinanden. Det oplyser de to sparekasser i en fælles pressemeddelelse.

Årsagen til fusionen skal findes i den regulering, der er skyllet ind over landets banker, og »det stiller store krav til specialister og et dyrt administrativt apparat«.

Ved at slå sig sammen kan de to sparekasser undgå flere omkostninger til udvidelser af administrationen, forklarer parterne i pressemeddelelsen.

»I Dronninglund Sparekasse har vi naturligvis løbende overvejet vores fremtid. Det er en fornuftig beslutning, men det er jo også en beslutning, der rummer store følelser. Derfor er vi glade for, at det er lykkedes at blive en del af familien i Sparekassen Vendsyssel,« udtaler Inge Møller Ernst, bestyrelsesformand i Dronninglund Sparekasse.

I forbindelse med fusionen bliver der etableret en fond med 120 mio. kr.

»Herfra vil et betydeligt beløb blive udbetalt til almennyttige og velgørende formål i Dronninglund Sparekasses tidligere virkeområde. Det mener vi er lokal ansvarlighed,« udtaler Inge Møller Erns.

Det er langt fra første gang, at Sparekassen Vendsyssel er gået sammen med andre banker. Det er sket 13 gange i de seneste 18 år.

»Dronninglund Sparekasse har valgt at fusionere med os, fordi de mener, det er godt for kunder, medarbejdere og for lokalområdet, og vi er glade for, at Dronninglund Sparekasse har valgt at tage imod vores tilbud om et tættere samarbejde,« udtaler Birte Dyrberg, bestyrelsesformand i Sparekassen Vendsyssel.

Fusionen er betinget af godkendelse af repræsentantskabet i de to sparekasser samt Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne.

Læs også