Finans

Saxo Bank ramt af millionunderskud: »Vi udfordres af modvind«

Både de primære driftsindtægter og resultatet efter skat er gået tilbage for Saxo Bank i årets første seks måneder.

Kim Fournais, stifter og adm. direktør Saxo Bank. Foto: Stine Bidstrup

Det er gået den forkerte vej for Saxo Bank i 1. halvdel af 2019. Det rekordstore overskud i 2018 er i de første seks måneder blevet forvandlet til et underskud. Det viser det halvårsregnskab, som Saxo Bank har offentliggjort torsdag.

»Halvårsregnskabets resultat er en anelse lavere end forventet. Vi udfordres af modvind i form af meget lav volatilitet særligt på valutamarkedet samt fortsat pres på indtjeningsmarginerne,« oplyser Kim Fournais, adm. direktør og stifter, i forbindelse med regnskabet.

Bankens primære driftsindtægter faldt med mere end 26 pct. til 1.109,8 mio. kr. i årets første seks måneder. Bundlinjen gik også markant tilbage. I 1. halvår af 2018 fik Saxo Bank et resultat efter skat på 153 mio. kr., men det nu blevet banket ned til et tab på 139 mio. kr.

Tilbagegangen har dog ikke fået Saxo Bank til at ændre på strategien.

»Vi fastholder vores langsigtede perspektiv og investerer massivt i fremtidig vækst. Vi er fortsat fuldt fokuserede på at eksekvere på vores ambitiøse strategi, hvilket bl.a. indebærer rekordhøje investeringer i både vores teknologi og medarbejdere og markedets skarpeste priser til vores kunder. Markedsforholdene kalder på øget skala og en intuitiv digital kundeoplevelse,« udtaler Kim Fournais.

På direktionsgangen hæfter man sig dog ved de positive aspekter i regnskabet. Dem er der et par stykker af.

»I første halvår har vi fået rekordmange nye kunder, og de samlede kundemidler til handel og investering fortsætter med at stige. Samtidig ser vi øget tilgang af nye partnerskaber med andre banker og finansielle virksomheder, som alle anvender vores teknologi til at give deres kunder effektiv adgang til de globale kapitalmarkeder,« siger Kim Fournais.

Antallet af direkte kunder er i årets første seks måneder steget med 17.497, hvilket svarer til en stigning på 66 pct. sammenlignet med samme periode i fjor. Kundernes indskud i Saxo Bank til handel er også steget. Det ligger nu på 130,8 mia. kr. mod 112,6 mia. kr. ved udgangen af 2018.

(mio. kr.)1. halvår 20191. halvår 2018
Primære driftsindtægter1.109,81.506,4
EBITDA57,1397,9
Resultat før skat-163,6209,4
Periodens resultat-139153,3
BRANCHENYT
Læs også