Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Investeringsbank: Det er tid til at sælge aktier

En af verdens største investeringsforvaltere, UBS Wealth Management, vender nu tommelfingeren nedad, når det kommer til aktierne.

Trumps handelskrig
UBS Wealth Management vurderer, at vi kan stå overfor en længere nedtur på aktiemarkederne, og det derfor kan være en ide at reducere sin aktiebeholdning. AP Photo/Richard Drew

For første gang siden gældskrisen i Europa i 2012 ændrer investeringsafdelingen i storbanken UBS nu sin anbefaling på aktieinvesteringer.

Bankens investeringschef Mark Haefele anbefaler sine velhavende kunder at sælge ud af aktierne og dermed undervægte deres aktieandel i porteføljen. Det skriver CNN, der referer til et notat, som Mark Haefele har sendt ud til sine kunder.

»Handelskrigen mellem USA og Kina er eskaleret i de senere dage og øger risikoen for en gengældelsescyklus, der undergraver den globale vækst og aktiemarkederne,« skriver Mark Haefele i notatet ifølge CNN.

»Det understøtter en reduktion i risikoen i vores porteføljer, så vi har en mindre eksponering i et usikkert politisk miljø,« lyder det fra Haefele.

Det er første gang i syv år, at banken ændrer sit syn på aktiemarkeder til det negative. Banken vurderer nu, at aktiemarkederne skal til at bevæge sig nedad, og at det derfor kan være en ide at tage nogle gevinster hjem og positionere sig til et faldende aktiemarked.

Der har da også været en del uroligheder på aktiemarkederne de seneste dage i takt med, at konflikten mellem USA og Kina er taget til. I fredags, da Donald Trump truede med at hæve toldafgifterne yderligere, faldt aktierne markant, for at rette sig lidt igen mandag, da det forlød fra Trump, at Kina var parat til at forhandle.

Mark Haefele pointerer dog, at man ikke skal skynde sig at sælge helt ud. Han tror stadig, at en recession kan undgås, og der derfor ikke kommer et stort kollaps.

Et af argumenterne er, at de amerikanske forbrugere stadig har lysten til at bruge penge, og derfor kan de holde hånden under økonomien. Nye tal for forbrugertilliden i USA viser da også, at forbrugerne stadig er i godt humør. Tillidsindekset steg i august og ligger stadig på et højt niveau.

Men Haefele pointerer, at de geopolitiske uroligheder kommer til at skabe så meget turbulens i et godt stykke tid endnu, at man gør klogt i være lidt mere pessimistisk på aktiernes vegne.

BRANCHENYT
Læs også