Finans

Ny bank garanterer positive renter til sine kunder

Den nye bank, der enerådigt ejes af L'easy-stifteren, Niels Thorborg, ventes at gå i luften, inden året er omme. Foto: Nicolai Lorenzen

Mens andre banker kæmper med lave renter, garanterer eneejeren af den nye Facit Bank positive renter til alle sine kunder.

Det skriver Berlingske Business.

Den nye bank, der enerådigt ejes af L'easy-stifteren, Niels Thorborg, ventes at gå i luften, inden året er omme.

Mens andre banker kæmper med at holde renterne oppe, og Jyske Bank for nylig har lanceret negative renter, ser Niels Thorborg muligheder.

Derfor valgte L'easy-stifteren sidste år at ansøge om banklicens. Bankforretningen skal udvide og styrke 3C-koncernen, som Niels Thorborg er eneejer af.

- Vores ambitioner er høje. Det er målet, at Facit Bank skal vokse i en fart, så vi kan introducere den i Norge, Sverige og måske også et fjerde land, siger Niels Thorborg til Berlingske Business.

Den internetbaserede nichebank har en aktiekapital på 250 mio. kr. og kommer til at tilbyde indlån, forbrugslån og kreditkort til privatkunder, fremgår det af en pressemeddelelse fra Facit Bank.

Facit Bank burde ikke få det svært i de kommende år, mener Lars Krull, der er seniorrådgiver ved Aalborg Universets Institut for Økonomi og Ledelse. Banken har nemlig allerede et godt kundegrundlag, der gør den i stand til at garantere gode renter, forklarer han.

Læs også