Finans

Frank Vang-Jensen bliver ny koncernchef i Nordea

Det bliver en dansker, der fremover skal stå i spidsen for Nordea.

Nordeas danske chef, Frank Vang-Jensen, avancerer til topchef.

Den øverste chef for Nordea i Danmark, Frank Vang-Jensen, tager nu ét skridt op ad rangstigen og bliver topchef for hele Nordea-koncernen. Det oplyser Nordea i en fondsbørsmeddelelse torsdag morgen, hvor det også fremgår, at udnævnelsen er betinget af myndighedernes godkendelse.

51-årige Frank Vang-Jensen tiltræder som koncernchef med øjeblikkelig virkning og erstatter Casper von Koskull, som bliver i banken indtil 2020 for at sikre en god overgang. Koskull meldte i juni ud, at han vil gå pension med udgangen af 2020.

Nordeas bestyrelsesformand, Torbjörn Magnusson, ser frem til at arbejde tættere sammen med den nye danske topchef.

»Frank Vang-Jensen brænder for at drive bank og forstår bankernes vigtige rolle i samfundet. Vi er rigtig glade for at have afsluttet den interne og eksterne søgeproces med et optimalt resultat - Frank Vang-Jensen er en erfaren bankmand, der kan tage over som koncernchef for Nordea med det samme,« siger han i fondsbørsmeddelelsen.

Frank Vang-Jensen kom til Nordea i 2017 som leder af personal banking og landechef i Danmark. Året efter blev han forfremmet til chef for personal banking i hele Nordea-koncernen og medlem af koncernledelsen. Han fortsætter som leder af personal banking, indtil der er udpeget en efterfølger.

Danskeren ser er et stort potentiale i Nordea.

»Vi skal hurtigt og kontinuerligt skabe nye indtægter og øge omkostningseffektiviteten. Og vi skal hele tiden forbedre kundeoplevelsen. Sammen med koncernledelsen og vores engagerede medarbejdere er jeg overbevist om, at vi kan realisere Nordeas fulde potentiale,« siger Frank Vang-Jensen, der forinden sin tid i Nordea var koncernchef i Handelsbanken, hvor han dog blev fyret.

Den afgående topchef, Casper von Koskull, bliver som sagt i Nordea indtil 2020 for at sikre en god overgang.

»Jeg har kendt Frank Vang-Jensen siden 2017 og arbejdet tæt sammen med ham. Jeg er overbevist om, at bestyrelsen har foretaget det rette valg, og at Frank Vang-Jensen har de personlige og faglige kvaliteter til at føre Nordea videre til næste niveau,« siger han.

Læs også