Finans

Aktiechef om ny Nordea-topchef: Det er meget vigtigt, at det er kommet på plads

Frank Vang-Jensen tiltræder sit nye job i dag. Foto: Gregers Tycho

Det tog blot et par måneder for Nordea at finde frem til en ny koncernchef, efter at den nu tidligere - Casper von Koskull - meldte om sin afgang i løbet af 2020, hvor han går på pension, fordi han fylder 60 år.

Og det er godt med en hurtig afklaring, mener Tue Østergaard, der er aktiechef i ABG Sundal Collier.

- Det er meget vigtigt, at det er kommet på plads. Når først man melder ud, at en chef er på vej væk, så opstår det et vakuum. Men det er gået hurtigt i Nordea, og det er godt, siger aktiechefen.

Frank Vang-Jensen kom til Nordea for blot et par år siden. Men selv om han hurtigt er nået til øverste trin på karrierestigen, så er han en intern rekruttering:

- Og generelt er det godt, at selskaber har en intern rækkefølge på plads. Set udefra er det positivt, siger Tue Østergaard.

- Der kan jo være forhold, der gør, at man skal ud og finde en ekstern til et job. Men i mine øjne er det bedst, at selskaber har en plan for sådan noget, lyder det.

Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank, er enig i, at hurtig afklaring er vigtig:

- Ikke for at sammenligne - men vi har jo set et ledelsesmæssig vakuum i både Danske Bank og Swedbank. I Nordea har vi fået en hurtig afklaring, og det kan give en vis lettelse i markedet. Det kan give aktien en smule medvind i dag, siger han.

Om valgte af Frank Vang-Jensen påpeger Sydbank-analytikeren, at stafetten nu er givet videre til én, der er bekendt med strategien i Nordea, hvilket er en fordel.

- Oveni kommer den nye chef fra privatkundeområdet, hvilket også må ses som et plus i en tid, hvor der er stort fokus netop på kunderne. Og det kender Frank Vang-Jensen til, påpeger Mikkel Emil Jensen.

Frank Vang-Jensen tiltræder sit nye job i dag.

Læs også