Finans

Stor ledelsesrokade i Danske Bank

Tre medlemmer af direktionen forlader landets største bank.

Danske Bank ændrer i direktionen. Tre mand ryger ud. Foto: Jens Dige/POLFOTO/Arkiv

Danske Bank med Chris Vogelzang i spidsen har sat sit nye ledelseshold og har samtidig ændret i organisationen med omgående virkning. Ændringerne betyder bl.a., at finansdirektør Christian Baltzer sammen med de to andre direktionsmedlemmer Jim Ditmore og Frederik Gjessing Vinten skal se sig om efter nye jobs.

Derudover får Jacob Aarup-Andersen, der var i spil til at blive topchef i Danske Bank, nyt ansvarsområde.

Den vigtige post som finansdirektør bliver overtaget af Stephan Engels, der samtidig bliver en del af direktionen. Siden 2012 har han styret finanserne i tyske Commerzbank, og efter planen skifter han til Danske Bank i april 2020.

Indtil da vil Jacob Aarup-Andersen, der har været chef for den store afdeling wealth management, varetage stillingen som finansdirektør, og når han er færdig med at vikariere her, bliver han chef for bankaktiviteterne i Danmark.

Det efterlader et hul som chef for wealth management. Her bliver Berit Behring ny chef, og hun bliver samtidig en del af direktionen. Hun kommer fra en stilling som landechef for Danske Bank i Sverige. Udover stillingen som chef for wealth management får Berit Behring også ansvaret for Danske Banks societal impact & sustainability-aktiviteter samt Danske Bank i Nordirland.

Jim Ditmore forlader i forbindelse med ændringerne sin stilling som chef for group services og group it. En stilling han har haft siden 2014. Banken har endnu ikke fundet en afløser for Jim Ditmore, og indtil afløseren er fundet, vil Chris Vogelzang styre dette område.

Det er ikke kun på de enkelte ledelsesposter, at der sker ændringer. Danske Bank opløser nemlig den såkaldte group development, hvilket betyder, at udviklingsopgaverne bliver flyttet ud i de enkelte enheder i banken »med henblik på at bringe dem tættere på kunderne og skabe en enklere og mere effektiv organisation«. Det samme er tilfældet med private banking-aktiviteterne.

At group development bliver opløst betyder, at Frederik Gjessing Vinten mister sit job og dermed også sin plads i direktionen. Han bliver dog i banken indtil midten af november »med henblik på at sikre en god overlevering og bidrage til afslutningen af en række opgaver.«

»Jeg er glad for at kunne præsentere to nye stærke medlemmer af direktionen. Stephan Engels, der bliver vores nye Chief Financial Officer, kommer med stærke eksekveringskompetencer og ledelsesmæssig erfaring fra blandt andet banksektoren. Berit Behring har leveret en række stærke resultater i sine 12 år i Danske Bank, senest som landechef i Sverige, hvor hun har stået i spidsen for en succesfuld vækststrategi, der har gjort Danske Bank til en betydelig udfordrer på markedet. Jeg er ikke i tvivl om, at de begge, sammen med den øvrige ledelse, vil kunne yde væsentlige bidrag til bankens fremtidige udvikling,« udtaler Chris Vogelzang, Danske Banks topchef.

»Samtidig siger jeg tak til Frederik Gjessing Vinten for en dedikeret indsats i forskellige stillinger i banken gennem flere år, hvor han har spillet en nøglerolle i forhold til en række vigtige initiativer og udviklingen af bankens strategi. Også tak til Jim Ditmore for hans indsats gennem de seneste fem år, der har skabt en stærk platform for den fremtidige drift og it-udvikling. Og tak til Christian Baltzer for hans bidrag det seneste år på CFO-området og på tværs af banken,« lyder det fra Chris Vogelzang.

Siden begyndelsen af 2018 er der dermed blevet godt og grundigt op i ledelseslaget i Danske Bank. Dengang var der 10 medlemmer af direktionen. Af dem er der nu kun tre tilbage.

Læs også