Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske Bank-advarsler lægger pres på Nykredit-direktør

Hvidvask i Danske Bank
Tonny Thierry Andersen tiltrådte Nykredits ledelse 1. juni, men allerede i april blev der indsendt en ansøgning til Finanstilsynet om fit and proper-godkendelse, som stadig ikke er afgjort. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Danske Banks compliancefolk havde advaret ledelsen, mens Tonny Thierry Andersen havde ansvaret for privatkundeforretningen, viser intern Danske Bank-rapport.

Det skriver Berlingske Business.

Det var ikke kun mellem 2016 og helt frem til 2018, at der lød advarsler fra complianceafdelingen. Advarslerne startede allerede i 2015, hvor Tonny Thierry Andersen stadig havde ansvaret. Nu er han en del af den øverste ledelse i Nykredit.

- Når du så samtidig har fået advarsler og tilsyneladende har siddet dem overhørig, så er ansvaret dit. Derfor er det her dybt problematisk for alle involverede, og det så man af fyringen af Jesper Nielsen. Man kan ikke bare fraskrive sig alt ansvar ved at skifte job, siger Anders Drejer, der er professor i ledelse ved Aalborg Universitet, til Berlingske Business.

Tonny Thierry Andersen tiltrådte Nykredits ledelse 1. juni, men allerede i april blev der indsendt en ansøgning til Finanstilsynet om fit and proper-godkendelse, som stadig ikke er afgjort.

BRANCHENYT
Læs også