Finans

Medie: Mulig storfusion skyld i Sydbank-kaos

Det var en uenighed om, hvorvidt Sydbank skal være åben over for en fusion med andre store banker, der førte til et sammenbrud tirsdag aften i Sydbanks bestyrelse, skriver Finanswatch.

Sydbank er ramt af kaos i sin bestyrelse, hvor fire medlemmer tirsdag aften trak sig.

Bestyrelsen i Danmarks fjerdestørste bank, Sydbank, blev tirsdag aften splittet til atomer.

Formanden, næstformanden og to yderligere bestyrelsesmedlemmer trak sig grundet »uenighed om governance og den fremtidige strategi«, lød den officielle forklaring til fondsbørsen.

Ifølge Finanswatch handler uenigheden om, hvorvidt Sydbank skal være åben over for en fusion med andre store banker såsom Jyske Bank eller Spar Nord.

Konkret har de fire bestyrelsesmedlemmer ifølge Finanswatch trukket sig, fordi de den seneste tid har set, at det kan være risikofyldt at sidde i en bankbestyrelse, der ikke handler rettidigt.

»Derfor har der i Sydbank-bestyrelsen været bekymring for de konsekvenser, der kunne opstå, hvis man ikke handler på de muligheder, der er opstået i forhold til at fusionere med andre banker. Altså om investorer senere ville kunne komme efter bestyrelsen, hvis man ikke tog fusionshenvendelser fra andre banker seriøst,« skriver Finanswatch, der henviser til verserende sager mod tidligere ledelser i Danske Bank og Amagerbanken.

Som formand og næstformand i Sydbank er henholdsvis Lars Mikkelgaard-Jensen og Jacob Chr. Nielsen blevet konstitueret.

Sydbank oplyste tirsdag aften til fondsbørsen, at den fortsættende bestyrelse vil intensivere arbejdet med at gøre Sydbank til en stærkere bank, jævnfør bankens strategi.

»Der vil i forbindelse med offentliggørelsen af bankens regnskab for tredje kvartal blive fremlagt tiltag, som vil understøtte en bedre balance mellem indtjening og omkostninger,« skrev banken.

Sydbank præsenterede i slutningen af august regnskabet for 2. kvartal, som viste et fald både i omsætningen og indtjeningen. Det resulterede i et kraftig dyk i aktiekursen på dagen.

BRANCHENYT
Læs også