Finans

Endnu en topdirektør stopper i Nordea

Nordeas finansdirektør Christopher Rees stopper i den nordiske storbank i 2020. Banken er i gang med at lede efter en afløser.

Udskiftningen på direktionsgangen i Nordea fortsætter. Christopher Rees, der er finansdirektør i den nordiske storbank, stopper nemlig i 2020, fordi han »har besluttet at flytte tilbage til Storbritannien med sin familie for at søge nye udfordringer.«

Det oplyser Nordea i en meddelelse til fondsbørsen.

»Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Christopher Rees i koncernledelsen, og vi kommer til at savne ham meget, når han stopper i 2020,« udtaler Frank Vang-Jensen, der blev udnævnt til koncernchef i Nordea i begyndelsen af september, i forbindelse med meldingen.

Meldingen om Christopher Rees' exit fra Nordea kommer kort tid efter, at Nordea sendte sin næstkommanderende og HR-chef ud i kulden. Den 9. september kom meldingen fra Nordea, at vicekoncernchef og COO Torsten Hagen Jørgensen samt HR-chef Karen Tobiasen med øjeblikkelig virkning var fortid i bankens direktion.

Nordea oplyser, at banken er gået i gang med at lede efter Christopher Rees' efterfølger. Indtil afløseren er fundet vil Christopher Rees fortsætte i sin nuværende funktion og samtidig være en del af Nordeas koncernledelse.

Christopher Rees kom til Nordea i 2015. Han blev udnævnt til finansdirektør og leder af group finance and treasury i 2018.

»Hele Nordeas bestyrelse respekterer Christopher Rees' beslutning og takker ham for hans lederskab, engagement og store indsats for Nordea, og vi glæder os til fortsat at arbejde sammen med ham, indtil han stopper i 2020,« udtaler Torbjörn Magnusson, bestyrelsesformand i Nordea.

BRANCHENYT
Læs også