Finans

Tidligere Sydbank-formand: Pligt til at gå, hvis ting er mod overbevisning

Torben Nielsen må nu kalde sig for tidligere formand for bestyrelsen i Sydbank.

Sydbanks nu tidligere bestyrelsesformand Torben Nielsen. Foto: Joachim Ladefoged

Indtil tirsdag aften var Torben Nielsen formand for bestyrelsen i Sydbank, men så sagde han og tre andre medlemmer pludseligt farvel.

Om afgangen fortæller han nu til Finanswatch, at han mener, man har pligt til at gå, hvis der forgår noget, der strider fuldstændig mod det, man står for.

- Som bestyrelsesmedlem kan man ikke sidde i en bestyrelse og være med til noget, som man ikke synes om, siger han uden at ville uddybe den konkrete sag. Han siger dog, at der ikke foregår noget ulovligt i Sydbank.

- Jeg mener, at investorerne har krav på at vide det, hvis der foregår ting, man ikke synes om. Det at gå er en måde at oplyse investorerne og markedet om, hvad der foregår, siger han til branchemediet og fortsætter:

- Vi repræsenterer investorerne, og vi har et ansvar over for dem.

Torben Nielsen vil ikke kommentere, om det er forskellige syn på tankerne om en bankfusion, der er skyld i afgangen, som Finanswatch ellers har erfaret.

Han vil heller ikke at kommentere, om de fire afgående medlemmer ønskede at skifte topchef Karen Frøsig ud, som Jyllands-Posten Finans har berettet.

Efter de fire medlemmers afgang består bestyrelsen af otte medlemmer, som har konstitueret sig med Lars Mikkelgaard-Jensen som formand.

Sydbank vil "snarest muligt" indkalde bankens repræsentantskab med henblik på at vælge nye medlemmer til bestyrelsen.

BRANCHENYT
Læs også