Finans

Spar Nord varmer op til negative renter over for private

Pressechef for banken Leif Lind Simonsen fortæller således til branchemediet, at man i banken ikke længere tror på, at de negative renter er et forbigående fænomen, og derfor kigger man lige nu på hele renteområdet i banken. Foto: PR

Spar Nord varmer ifølge Finanswatch stille og roligt op til at indføre negative renter for privatkunder.

Pressechef for banken Leif Lind Simonsen fortæller således til branchemediet, at man i banken ikke længere tror på, at de negative renter er et forbigående fænomen, og derfor kigger man lige nu på hele renteområdet i banken.

- Den forventning, vi i på et tidspunkt havde om, at der var tale om et forbigående fænomen, har vi i hvert fald fået afkræftet. De negative renter kommer til at fortsætte lang tid fremover, så derfor er spørgsmålet om negative renter til private et, der trænger sig mere på, siger han.

Jyske Bank annoncerede fredag, at der per 1. december indføres negative indlånsrenter for privatkunder med et indestående over 750.000 kr., efter at banken tidligere havde sat grænsen helt oppe på 7,5 mio. kr.

Et fortsat voksende indlån gjorde det nødvendigt for banken at reagere, siger ordførende direktør Anders Dam fra Jyske Bank.

- Selv om vi annoncerede negative indlånsrenter for 7,5 mio. kr. og opefter for nylig, så er indlånene fortsat med at vokse siden da. Så problemet bliver bare større og større, og vi er nødt til at adressere en løsning på det, for ellers holder vores forretningsmodel ikke på sigt, siger Anders Dam til Ritzau.

BRANCHENYT
Læs også