Finans

Politiet leder efter tidligere Danske Bank-chef, der kan være i livsfare

Politiet i Estland leder efter Aivar Rehe, der var direktør for den skandaleramte Danske Bank-afdeling i Estland.

Danske Banks filial i Estland. Foto: Jakob Martini

Aivar Rehe, der i flere år stod i spidsen for den skandaleramte Danske Bank-afdeling i Estland, kan være i livsfare. Sådan lyder det nu fra politiet i Estland, efter at Aivar Rehe har været forsvundet siden klokken 10 mandag formiddag lokal tid.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Det estiske politi bad mandag offentligheden om hjælp til at finde den 56-årige Aivar Rehe, der frem til 2015 var direktør for afdelingen i Estland, der var centrum for hvidvaskskandalen i Danske Bank. Og nu er der grund til at frygte for den tidligere bankdirektørs liv, lyder det fra estisk politi på baggrund af omstændighederne.

Aivar Rehe forlod mandag sit hjem for at gå en tur uden at medbringe sin mobiltelefon eller hund, og hans familie kontaktede politiet, da han ikke vendte hjem.

Politiet i Estland søger efter Aivar Rehe i området omkring hans hjem.

»Der er et ganske stort skovområde, og det er ikke lykkedes os at tjekke det hele. Vi har fået et par tip fra offentligheden om, at han blev set i Tallinn. Det undersøgte vi i går, men det gav ikke noget,« siger Kristjan Lukk, talsmand for det estiske politi, til Bloomberg.

Aivar Rehe var chef for Danske Banks afdeling i Estland fra 2006 til 2015. I nogenlunde samme periode strømmede mistænkelige transaktioner igennem afdelingen.

Danske Bank iværksatte en intern undersøgelse af hvidvaskskandalen, og da den blev offentliggjort i efteråret 2018, viste den, at næsten 1.500 mia. kr. strømmede igennem Danske Banks estiske afdeling for de såkaldte non-resident kunder i en periode fra 2007 til 2015.

Ifølge Finans’ oplysninger er der formodet hvidvask for mindst 745 mia. kr.

Ifølge Bloomberg har Aivar Rehe afvist ethvert kendskab til nogen form for hvidvask, og han har ikke været mistænkt af politiet.

BRANCHENYT
Læs også