Finans

Deutsche Banks hovedsæde ransaget i sagen om hvidvask i Danske Bank

Anklagemyndigheden i Frankfurt am Main har gennemgået Deutsche Banks hovedkvarter i forbindelse med undersøgelsen af formodet hvidvask i Danske Bank.

Deutsche Banks hovedkvarter i Frankfurt am Main. Foto: AP/Arne Dedert

Den tyske storbank Deutsche Bank bliver nu for alvor blandet ind i sagen om formodet hvidvask for milliarder i Danske Bank.

Tyske myndigheder har været på besøg i Deutsche Bank i Frankfurt for at finde information om hvidvasksagen i Danske Bank, oplyser anklagemyndigheden i Frankfurt i følge den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

Deutsche Bank er i søgelyset, fordi dens amerikanske afdeling har ageret som korrespondentbank for Danske Bank i tilfælde, hvor der er blevet overført større beløb i dollar ud af den estiske filial hos Danske Bank, der er kernen i sagen.

Deutsche Bank mener, at den ikke selv har skullet baggrundstjekke de pågældende kunder, fordi de hørte til i Danske Bank, har den tidligere hævdet, skriver den tyske avis.

Ransagningen blev gennemført tirsdag og kommer næsten et år efter, at myndighederne senest lavede razzia hos Deutsche Bank for at lede efter beviser for hvidvask.

Denne gang blev der ikke tale om en decideret razzia, fordi Deutsche Bank frivilligt udleverede de ønskede dokumenter. Denne gang har sagen dog klar sammenhæng til Danske Bank-sagen, oplyser anklagemyndigheden i Frankfurt til Süddeutsche Zeitung.

Det påpeges også, at én bestemt person er i søgelyset i sagen, skriver avisen. Det drejer sig om en nu tidligere medarbejder i Deutsche Bank.

Myndighederne mener, at Deutsche Bank for sent har udleveret mistænkelige rapporter om transaktioner, og at den dermed har gjort sig medskyldig i hvidvask.

En stor del af de dollartransaktioner, der er en del af det samlede sagsomfang på op til 200 mia. euro i Danske Bank-sagen, er angiveligt blevet foretaget af Deutsche Bank, skriver Süddeutsche Zeitung.

BRANCHENYT
Læs også