Finans
BREAKING

Statsrevisorerne vil bede Rigsrevisionen undersøge et forlig i sagen om svindel med udbytteskat

Skattestyrelsen har lavet et forlig med bagmænd i udbytteskandalen. Dette forlig vil flere statsrevisorer gerne have undersøgt. Foto: Skattestyrelsen

Statsrevisorernes formand, Henrik Thorup (DF), vil bede Rigsrevisionen om at undersøge et forlig i sagen om svindel med udbytteskat for 12,7 milliarder kroner efter afsløringer de seneste dage.

Revisionen skal undersøge, om Skattestyrelsen og Kammeradvokaten har varetaget den danske stats interesser på en forsvarlig måde, da de indgik et forlig om at stoppe retsforfølgelse.

- Det her er grotesk og fuldstændig uforståeligt, at man kan lave sådan noget. Men hvis det indgår i et forlig, kan der være nogle andre omstændigheder, hvis det er foregået i USA, for jeg kan ikke forestille mig, at det kan foregå i Danmark, siger formand Henrik Thorup.

Han er forarget over, at svindlerne tilsyneladende får lov at trække deres udgifter til svindlen fra.

Rigsrevisionen er statens uafhængige revisionsmyndighed og kan tage sagen op, hvis Statsrevisorerne er enige på næste møde 11. oktober. Revisionen kan også tage sager op af egen drift.

Statsrevisorerne holder øje med, om borgernes penge bruges forsvarligt. De seks politikere fungerer som et kollegie, og hvis et medlem ønsker at tage en sag op, følges opfordringen sædvanligvis.

Tidligere i dag skrev TV2, at to af seks statsrevisorer vil have Rigsrevisionen til at undersøge det forlig, Skattestyrelsen har lavet med amerikanske bagmænd i udbytteskandalen.

Det skriver TV 2 på baggrund af de afsløringer, der er kommet frem om forliget mellem den danske stat og bagmændene.

TV 2 og Politiken har fortalt historien om, at bagmændene har fået kæmperabatter i forliget, og at der samtidig har været tilbudt straffrihed som et led i forhandlingerne.

Skattestyrelsen har dog taget skarpt afstand fra historierne og mener, at medierne bringer urigtige oplysninger.

Skattestyrelsen har oplyst, at modparterne i forliget har været med til at trække i alt 2,9 mia. kr. ud af statskassen. TV2 og Politiken refererer dog eksperter for, at det havde været mere retvisende at bruge tallet 4,1 mia. kr.

Det skyldes, at styrelsens forligsmodparter har været involveret i yderligere 19 pensionsplaner. Skattestyrelsen har i forbindelse med forliget fredet forligsmodparterne for krav i relation til disse 19 pensionsplaner og forfølger i stedet andre aktører for differencen mellem de 2,9 mia. kr. og 4,1 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også