Finans

Nordea vil præsentere ny strategi ved kapitalmarkedsdag i London

Det bliver den forholdsvis nye danske koncernchef, Frank Vang-Jensen, der kommer til at præsentere tiltagene. Foto: Gregers Tycho

Nordea har fået ny chef for biksen - og det kommer til at betyde, at den nordiske bank skal justere strategien og have nye finansielle mål.

De ting bliver lagt frem på en kapitalmarkedsdag i London den 25. oktober, oplyser Nordea fredag morgen.

Det bliver den forholdsvis nye danske koncernchef, Frank Vang-Jensen, der kommer til at præsentere tiltagene. Han tiltrådte stillingen som topchef for Nordea den 5. september.

Ved den lejlighed sagde han, at han med det samme satte gang i at udarbejde en ny forretningsplan for banken.

- Den vil være en gennemgang af, hvordan vi gør tingene i dag i Nordea - hvor meget tid vi bruger på tingene, og hvor mange der er involveret, hvordan balancen mellem ansatte og konsulenter er, hvad vores fokus er. Vi skal se på, om kunderne er glade - og hvis ikke, så hvorfor, sagde Frank Vang-Jensen.

Han påpegede, at Nordea et eller andet sted mellem de høje ambitioner har mistet fornuften, når det handler om omkostninger.

- En af mine vigtigste opgaver bliver at afbalancere forholdet mellem indtjening og omkostninger. Og det vil jeg levere på, sagde Frank Vang-Jensen i forbindelse med sin tiltrædelse.

Den danske koncernchef kom til Nordea i 2017. Han afløste som topchef Casper von Koskull, som går på pension i løbet af 2020.

BRANCHENYT
Læs også