Finans

Top-10: På Shannonfloden sejler man gennem Irlands folkesjæl

En sejltur ned ad den irske Shannonflod fører forbi naturområder, landsbyer og bygningsværker, der giver et levende indtryk af beboernes liv før og nu.

King John's Castle i Limerick er bygget på resterne af en vikingelandsby. Foto: Martin Thomas

Man kan sejle på kryds og tværs gennem Irland. De seneste år er mange kanaler blevet renset og sluser repareret, så man atter kan udforske de gamle vandveje. Kanalerne er forbundet med den over 300 km lange Shannonflod, som udspringer i Iron Mountains tæt ved grænsen til Nordirland. Den deler Irland i øst og vest og slynger sig sydpå i bred majestæt. Undervejs passerer den syv sluser, inden den løber ud i Atlanterhavet.

Nogle står på vandski. Andre padler i kano, og en del lejer en motorbåd for en dag eller en uges tid. De glider ned ad kanaler og floder og over søer med grønne øer med gamle klostre og borge. Cykel- og vandrestier er desuden blevet anlagt langs mange af søerne og vandløbene, og man kan være heldig at se oddere og isfugle. Mange steder kan man fange ørreder, gedder og aborrer. Vi viser vej til 10 højdepunkter langs floden...

BRANCHENYT
Læs også