Finans

Ringkjøbing Landbobank fortsætter fremgangen og skruer op for forventningerne

Den vestjyske bank forventer, at 2019 giver bedre resultat end forudsagt. Det skyldes især tilgang af nye kunder.

Ringkjøbing Landbobank vokser og skruer op for forventningerne. Arkivfoto. Foto: Ringkjøbing Landbobank.

Flere kunder sætter høj fart i Ringkjøbing Landbobank. Det meddeler banken torsdag aften i en børsmeddelelse, hvor den opjusterer forventningerne til hele 2019.

De hidtidige forventninger til basisresultatet lød på 950-1.150 mio. kr. men øges nu til 1.125-1.225 mio. Forventningerne til resultatet før skat skrues op fra intervallet 0,9-1,2 mia. kr. til 1,125-1,275 mia.

Ringkjøbing Landbobank
  • Opkøbte i juni 2018 Nordjyske Bank.
  • Er en fullservice bank for privat- og erhvervskunder, som også har specialiseret sig inden for en række nicheområder, der tilbydes over hele landet.
  • Har en egenkapital på 7,2 mia. kr. og en markedsværdi på ca. 13 mia. kr.
  • Omkostningsprocenten er på 38, hvilket er det laveste niveau i Danmark.

»Opjusteringen sker med baggrund i, at det høje aktivitetsniveau og kundetilgangen fra 1. halvår 2019 er fortsat i 3. kvartal, hvilket har positiv effekt på den forventede indtjening for hele 2019,« lyder det i børsmeddelelsen.

Ringkjøbing Landbobank offentliggør kvartalsregnskab onsdag 23. oktober, hvor banken vil komme med yderligere information om den aktuelle udvikling.

I forbindelse med præsentationen af bankens halvårsregnskab i august var dens adm. direktør John Fisker tilfreds med at kunne melde om stigende overskud stiger og vundne markedsandele. Samtidig har banken en høj indtjeningen som vækker opsigt i sektoren. Og den udvikling er fortsat med dagens opjustering og melding om ny kundevækst.

Alligevel var John Fisker ude med bekymring for fremtiden - dog ikke på egne og Ringkjøbing Landbobanks vegne. Han sagde da i et interview med Finans:

»Vores kunders kreditkvalitet er rigtig god, så det er mærkeligt at sige det, men jeg er bekymret. Ulven kan komme. Vi har en unormal situation med lavvækst i Europa og kæmpe ubalancer. Og nogle af vores eksportvirksomheder begynder at mærke handelskrigen.«

BRANCHENYT
Læs også