Finans

Bankdirektør med succes: Vi får masser af nye kunder

Interview: John Fisker, chef for Ringkjøbing Landbobank, melder om en vækst i udlånet på 7-8 pct. og vundne markedsandele. Derfor skrues op for forventningerne til overskuddet.

Adm. direktør John Fisker fortæller, at Ringkjøbing Landbobank trækker både virksomheder og velhavende danskere til som nye kunder. PR-foto.

Mens der er økonomisk uro med handelskrige, brexit og aktiedyk, holder en vestjysk bank fart i forretningen. Ringkjøbing Landbobank har torsdag sidst på dagen opjusteret forventningerne til årsresultatet.

Det skyldes ifølge bankdirektør John Fisker flere faktorer - men især tilgang af nye kunder og dermed vunde markedsandele fra konkurrenterne. Han siger:

»Der er jo en stor aktivitet i gang med konverteringer af huslån. Det gjaldt i første halvår men er blevet endnu større i 3. kvartal samt trækker ind i 4. kvartal. Det er med til at øge indtjeningen. Samtidig er de seneste års tilgang af kunder fortsat, og det øger vores forretning.«

Ringkjøbing Landbobank
  • Opkøbte i juni 2018 Nordjyske Bank.
  • Er en fullservice bank for privat- og erhvervskunder, som også har specialiseret sig inden for en række nicheområder, der tilbydes over hele landet.
  • Har en egenkapital på 7,2 mia. kr. og en markedsværdi på ca. 13 mia. kr.
  • Omkostningsprocenten er på 38, hvilket er det laveste niveau i Danmark.

I præciserer i dagens børsmeddelelse om opjusteringen ikke kundevæksten. Hvor stor er jeres fremgang?

»Vi vejer jo vores kunder på udlån og depotværdier frem for antal. Vores udlånsvækst ligger på 7-8 pct. i forhold til i fjor. Det skal måles op i mod en stort set flad udvikling. Vi vinder markedsandele, og det er vi glade for.«

Hvilke typer af kunder trækker I til?

»Vi mister ganske få kunder og får til gengæld mange nye. Vi får kunder til inden for alle vores områder - erhverv, private banking, nichekunder og private. Det er bredt funderet.«

Rykker flere velhavende danskere over til jer, eller er det læger og andre nichekunder som trækker fremgangen?

»Vores private banking går rigtig godt, men vi får også nye inden for de nicher, som vi har sat fokus på - bl.a. vedvarende energi og læger/tandlæger. Netop udviklingen i antallet af læge- og tandlægepraksis er jo ikke så stor, men også her kommer der nye til.«

Ringkjøbing Landbobank udsendte torsdag sidst på dagen en børsmeddelelse, hvor John Fisker på bankens vegne opjusterede forventningerne til hele 2019. Forventningerne til resultatet før skat skrues op fra 0,9-1,2 mia. kr. til intervallet 1,125-1,275 mia. kr.

Ringkjøbing Landbobank offentliggør kvartalsregnskab senere i oktober, hvor banken vil komme med yderligere information om den aktuelle udvikling.

BRANCHENYT
Læs også