Finans

Stor investeringsbank åbner kontor i Danmark

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs åbner kontor i København. Danske ansigter skal lede afdelingen

Foto: AP Photo/Richard Drew

En af verdens største investeringsbanker sætter nu for første gang foden på dansk jord og åbner en afdeling i København.

Amerikanske Goldman Sachs bekræfter over for erhvervsmediet Insidebusiness, at storbanken vil åbne et kontor i den danske hovedstad.

»Vi planlægger at åbne kontor i København for første gang nogensinde, hvilket er en refleksion af vores stærke dedikation til Norden og et ønske om at arbejde endnu tættere sammen med vores kunder i Danmark på tværs af forskellige forretningsområder,« skriver Goldman Sachs.

Ifølge erhvervsmediet bliver det den danske partner Peter Hermann, der skal stå i spidsen for det nye kontor, der får hovedsæde på Amaliegade i det centrale København.

Også Goldman Sachs danske chef for asset management i Norden, Thomas Kønig, får en ledelsesrolle.

Den amerikanske investeringsbank, der blev grundlagt for 150 år siden og har hovedsæde i New York, blev for alvor kendt i den brede befolkning herhjemme tilbage i 2014.

Her solgte den danske stat 19 pct. af aktierne i det statsejede energiselskab Dong (nuværende Ørsted, red.) til Goldman Sachs for 8 mia. kr. Salget udløste dog en større politisk krise, hvilket i sidste ende fik regeringspartneren SF til at træde ud af den daværende SRSF-regering.

Goldman Sachs solgte sine sidste aktier i Dong i 2017 - og endte med en samlet gevinst på 12,4 mia. kr. for investeringen, der altså kun varede tre år, men endte med en forrentning på mere end 150 pct.

BRANCHENYT
Læs også