Finans

Nykredit: Tilsyn tøver usundt længe med direktørs godkendelse

Det er usundt, at Finanstilsynets godkendelse af Nykredits nye direktør trækker i langdrag, udtaler tre eksperter. Fit & proper-afgørelsen af Tonny Thierry Andersen er helt usædvanligt længe undervejs, mener de ifølge Berlingske Business.

Tonny Thierry Andersen mangler stadtig at få en blåstempling af Finanstilsynet som tiltrædende direktør i Nykredit. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Fire måneder efter sin tiltrædelse som direktør i Nykredit er tidligere Danske Bank-direktør Tonny Thierry Andersen stadig ikke blevet blåstemplet af Finanstilsynet.

Den lange behandlingstid er ikke god for Nykredit, mener Linda Nielsen, der er professor i jura på Københavns Universitet. Det skaber nemlig en usund usikkerhed i en organisation ikke at vide, om en direktør på en vigtig post kan blive eller ej, fortæller hun til avisen.

Også Anders Drejer, der er ledelsesprofessor på Aalborg Universitet, finder behandlingstiden meget lang.

- Det er en helt usædvanlig lang godkendelsestid. Man skulle næsten tro, at nogen forhaler godkendelsen i en afventning af resultatet af parallelle processer, siger han til Berlingske Business under henvisning til Danske Bank-sagen om vildledning af investeringskunder.

Det er Bent Greve, som er professor i samfundsvidenskab på RUC, enig i. Han foreslår derfor, at Finanstilsynet laver en foreløbig godkendelse.

- Kommer der så en sag siden hen, og det viser sig, at han har gjort noget ulovligt, så kan han selvfølgelig ikke fortsætte, siger han til Berlingske Business.

BRANCHENYT
Læs også