Finans

Optakt: Skybrud ventes at trække ned i Tryg-regnskab præget af et godt vækstmomentum

Forsikringskoncernen Trygs regnskab for tredje kvartal, som offentliggøres torsdag morgen, ventes at vise en fortsat god underliggende vækst i præmieindtægterne.

Et vådt kvartal ventes imidlertid også at have givet ekstra skadesudgifter for selskabet, der formentlig heller ikke har haft et alt for prangende kvartal på investeringssiden.

Trygs præmieindtægter ventes for tredje kvartal at lande i niveauet 5449 mio. kr., ifølge et estimat som Tryg har indsamlet blandt 18 analytikere.

Det vil være en betydelig fremgang fra de realiserede 4696 mio. kr. i præmieindtægter i samme periode sidste år, men skyldes primært, at Tryg i mellemtiden har overtaget Alka Forsikring.

Underliggende - det vil sige justeret fra tilkøb - estimerer aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank en vækst på 6 pct. i lokal valuta.

- Vi forventer, at præmieudviklingen løftes af fortsat pæn vækst i den danske privatforretning godt hjulpet af bonusordningen. I den norske privatforretning forventer vi, at en bedre kundefastholdelse og ekstra salg fra den nye NITO-aftale vil sikre vækst på niveau med den danske privatforretning, skriver han i en optakt.

Sidstnævnte er et partnerskab om salg af forsikringer til medlemmerne i den norske fagforening NITO .

I erhvervsforretningen venter analytikeren endvidere, at en stærkere kundefastholdelse i både Danmark og Norge har understøttet udviklingen, mens markante prisforhøjelser i industriforretningen i Norge ventes at have haft den konsekvens, at flere kunder har valgt at forlade selskabet. Det vurderer han, at prisstigningerne kun delvist har kunnet kompensere for i kvartalet.

I forhold til skader hæfter analytikeren sig ved, at der i kvartalet har været flere skybrud og store mængder nedbør. Særligt i september.

- I Norge noterer vi os samtidig voldsomme vandmængder i Oslo-området, hvilket formentlig har givet ekstra udgifter for Tryg, skriver Mikkel Emil Jensen.

Konsensus for det forsikringstekniske resultat er et overskud på 861 mio. kr. mod 761 mio. kr. i samme periode året før. Investeringerne ventes at have givet et minus på 13 mio. kr. i kvartalet, som har været svært på aktiemarkedet.

Estimatet for Trygs nettoresultat for kvartalet lyder endvidere på 621 mio. kr., mens der estimeres et udbytte for perioden på 1,70 kr. per aktie.

Trygs regnskab bliver offentliggjort torsdag klokken 07.30.

BRANCHENYT
Læs også