Finans

PFA sender stort millionbeløb i grønne investeringer 8.700 km mod øst

Det store danske pensionsselskab har igen købt bæredygtige obligationer.

PFA har investeret et trecifret millionbeløb i grønne obligationer fra Japan. Foto: Getty Images

PFA har sendt 680 mio. kr. på tværs af Asien for at investere i bæredygtige obligationer fra Japan. Investeringen skal ses i lyset af pensionsselskabets arbejde med FN’s verdensmål samt den såkaldte Paris-aftale.

»Bæredygtige investeringer, der kan støtte op om den grønne omstilling, er essentielle for os som ansvarlig investor. Det er vigtigt, at der løftes i flok, hvis vi skal begrænse temperaturstigningerne og sikre et ordentligt miljø for os selv og vores efterkommere, ligesom bæredygtige investeringer også har et godt og langsigtet perspektiv, når det kommer til afkast,« udtaler Andreas Stang, der er chef for ansvarlige investeringer, i en meddelelse.

De grønne obligationer er udstedt af den japanske udviklingsbank Development Bank of Japan, der i alt i denne omgang har udsted grønne obligationer for 1 mia. dollars.

De penge som kommer ind til Development Bank of Japan fra obligationerne skal bl.a. går til at finansiere rene transportformer, vedvarende energi og virksomheder, der har en grøn profil.

Obligationerne fra Japan, der har en kuponrente på 1,875 pct. har fået såkaldte investmentgrade ratings fra både Moody’s og Standard & Poor’s. PFA vil ikke oplyse, hvilken kurs obligationerne er blevet købt til.

PFA investerede tidligere på året 1,3 mia. kr. i grønne obligationer fra Holland, og pensionsselskabet gik sammen med flere andre store spillere på i den danske pensionsbranchen om at give tilsagn om, at der skal investeres 350 mia. kr. i den grønne omstilling i en periode frem til 2030.

BRANCHENYT
Læs også