Finans

Den danske banksektor kan se frem til et 2020 med lavere forventninger

De seneste dage har flere banker opjusteret deres forventninger for 2019. Det gælder blandt andet Vestjysk Bank, Ringkjøbing Landbobank, Spar Nord og Kreditbanken. Foto: Per Folkver

På trods af de seneste dages positive meldinger fra danske bankers opjusterede forventninger af årsresultatet for 2019, ser 2020 knap så lys ud.

Det skriver Børsen.

Opjusteringer er blandt andet kommet fra Vestjysk Bank, Ringkjøbing Landbobank, Spar Nord og Kreditbanken.

- Man skal passe på med at blive for alt positiv på bankernes vegne over de mange opjusteringer, som vi for tiden ser fra banksektoren, siger Mads Thinggaard, der analytiker i investeringsbanken ABG Sundal Collier, til Børsen.

Ifølge Mads Thinggard er bankernes fremtidige indtjening blandt andet begrænset af flere boligejeres skift fra variabel forrentede realkreditlån uden afdrag til fastforrentede lån med afdrag.

De fastforrentede lån har en noget lavere bidragssats, hvilket giver bankerne en permanent lavere indtjening på sigt. Boligejeres skift kan samlet set betyde mere end en halvering af bankernes løbende indtægter fra bidragssatserne.

Bankerne tjente til gengæld godt på, at kunderne konverterede lån, som betød både lånegebyrer og kursskæringer. Disse indtjeningskilder er dog ikke vedvarende, og bankerne kan derfor ikke forvente et lige så positivt 2020.

BRANCHENYT
Læs også