Finans

PKA kaprer ny topchef fra PFA

Pensionsselskabet PKA har udpeget Jon Johnson som ny adm. direktør. Han kommer fra en stilling som driftsdirektør i PFA Pension.

Jon Johnson er ny adm. direktør i PKA. Foto: PKA.

PKA har sat navn på, hvem der fra næste år skal styre tøjlerne i pensionsselskabet. Ny adm. direktør bliver Jon Johnsen, som kommer fra en stilling som koncern- og driftsdirektør i PFA Pension.

Han tiltræder 1. marts næste år, hvor han afløser han PKA’s nuværende direktør Peter Damgaard Jensen, der går på pension.

Det oplyser PKA i en pressemeddelelse.

»Jon kommer til PKA med meget stor erfaring fra pensionssektoren. Han har opnået rigtig flotte resultater i sin nuværende stilling, han har en personlighed og nogle grundlæggende værdier, der passer til PKA, og han er ikke mindst en dygtig leder. Derfor er jeg slet ikke i tvivl om, at Jon er den helt rigtige nye direktør for PKA,« siger Stephanie Lose, bestyrelsesformand i PKA.

51-årige Jon Johnsen er uddannet civilingeniør fra DTU og har desuden en HD i økonomistyring fra Copenhagen Business School. Han har en fortid i konsulenthuset PwC og som drifsdirektør i KMD, inden han kom til PFA Pension.

I PKA skal han stå i spidsen for en samlet formue på ca. 300 mia. kr., som pensionsselskabet forvalter for ca. 320.000 medlemmer, der primært arbejder inden for social- og sundhedsområdet.

»Jeg er både glad og stolt over at få muligheden for at stå i spidsen for PKA. Det er en af de største og mest respekterede pensionskasser herhjemme, og det er en meget stor arv, jeg skal løfte. Samtidig er jeg ikke i tvivl om, at jeg sammen med medarbejderne i PKA kan tage endnu flere skridt mod at give vores medlemmer størst mulig tryghed i deres arbejdsliv og alderdom,« siger Jon Johnsen.

BRANCHENYT
Læs også