Finans

Totalbanken opjusterer forventninger efter høj boligaktivitet

Tidligere ventede Totalbanken et overskud før skat i niveauet 52-57 mio. kr. Foto: Carsten Andreasen  Foto: Carsten Andreasen

Høj aktivitet på boligområdet og stor kundetilgang har udløst en opjustering af forventningerne for 2019 hos Totalbanken.

Banken forventer nu et overskud før skat i intervallet 65-75 mio. kr., fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen onsdag formiddag. Tidligere ventede Totalbanken et overskud før skat i niveauet 52-57 mio. kr.

- Opjusteringen skyldes høj aktivitet på boligområdet og en generel tilfredsstillende udvikling i nettorente- og gebyrindtægter - blandt andet som følge af stor kundetilgang, skriver banken i meddelelsen og oplyser samtidig, at forventningen tager udgangspunkt i uændrede kursreguleringer og et øget behov for nedskrivninger i fjerde kvartal af 2019.

Dermed følger Totalbanken efter en lang række andre banker, der også i løbet af oktober har løftet forventningerne til hele året som følge af blandt andet en heftig aktivitet med omlægning af boliglån.

Tidligere i oktober har både Djurslands Bank, Salling Bank, Jutlander Bank, Vestjysk Bank, Spar Nord, Skjern Bank, Nordfyns Bank, Kreditbanken og Ringkjøbing Landbobank også opjusteret forventningerne til 2019.

For Totalbanken er onsdagens opjustering den tredje af sin slags i løbet af 2019, som banken ellers i første omgang forudså ville ende med et overskud før skat på mellem 35-40 mio. kr.

Den første opjustering skete som følge af salget af 75 pct. af Totalbankens aktier i Sparinvest Holding, og anden gang blev de løftede forventninger forklaret med høj aktivitet i første halvår og en tilfredsstillende udvikling i bankens nedskrivninger.

BRANCHENYT
Læs også