Finans

Amerikanske storbanker trodser lave renter

Flere amerikanske storbanker overraskede positivt, blandt andre JPMorgan.  Foto: Imaginechina via AP

De amerikanske storbanker har i denne uge indledt den amerikanske regnskabssæson, og tallene viste fin fremgang trods frygten for, at de lave renter ville ramme indtjeningen.

Det gjorde de nu også, da nettorenteindtægterne for de store banker for første gang siden 2015 faldt, men øgede handelsindtægter og fremgang i investeringsbank-forretningerne har overrasket positivt.

Så meget endda, at JPMorgan Chase, som er USA's største bank, satte indtjeningsrekord.

- Bankerne havde sat forventningerne lavt i september, og det viste sig, at resultaterne var ganske stærke. Jeg tror, et stort spørgsmål var, om rentesænkningerne faktisk ville stimulere låneefterspørgslen, og vi kunne se på indtjeningstallene, at det gjorde det, siger Julien Courbe, chef for finansiel service hos PWC, til Bloomberg News.

Det er en stærk amerikansk forbruger, sænkede selskabsskatter og et aktiemarked nær rekord, som har understøttet storbankerne i USA i tredje kvartal - og altså modvirket lavere renter, handelskrig og økonomisk opbremsning, skriver Bloomberg News. Og derfor er de amerikanske banker på vej til at slå sidste års indtjeningsrekord på 120 mia. dollar.

Ikke bare JPMorgan overraskede positivt. Også Wells Fargo, Citigropup, Bank of America og Morgan Stanley har alle klaret sig bedre end ventet. Kun Goldman, som så sin indtjening falde 26 pct., skuffede lidt på bunden.

- Så langt, så godt. Bankregnskaberne har helt sikkert været fantastiske i forhold til forventningerne, siger Paul Nolte, porteføljeforvalter hos Kingsview Asset Management, til Reuters.

BRANCHENYT
Læs også