Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Svindelfirmaer går igen som kunder hos samme revisor

Gennem flere år har et revisionsfirma i København løst opgaver for en lang række selskaber i et netværk bag formodet momssvindel for et trecifret millionbeløb. Samtidig politianmelder Erhvervsstyrelsen nu revisionsfirmaet for at have givet forkerte eller vildledende oplysninger i en anden sag.

Grand Theft Europe – momsmillionerne, der forsvandt
Et mindre revisonsselskab på Vesterbro i København er politianmeldt af Erhvervsstyrelsen for at have afgivet urigtige eller vildledende oplysninger. Illustration: Anders Vester Thykier

Et mindre revisionsfirma med adresse på Vesterbro i København har løst opgaver for en række selskaber, der formodes at have været involveret i storstilet momssvindel mod den danske stat.

Det viser en kortlægning, som Finans har foretaget i samarbejde med dagbladet Information.

Kortlægningen har afdækket et netværk med 14 forretningsmænd, der via selskaber tilsammen har oparbejdet en gæld til den danske statskasse på over 800 mio. kr. i moms og skat.

Grand Theft Europe
  • Finans samarbejder i #Grandthefteurope med 35 europæiske medier fra samtlige lande i EU, koordineret af den tyske nonprofitresearchorganisation Correctiv.
  • Sammen kulegraver netværket af undersøgende journalister sindrigt organiserede momskarruseller, der udgør det største igangværende skattesvindelkompleks i EU.
  • Læs mere her: www.grand-theft-europe.com
 • Nu viser det sig, at mindst 33 selskaber, der har indgået i det formodede svindelnetværk, har været kunder hos Revisionsfirmaet Niels Ole Ellegaard. Det svarer til knap hver fjerde af de 138 selskaber i det kortlagte netværk.

  Sagen vækker opsigt blandt eksperter i hvidvask.

  »Enten er revisoren bare meget uheldig, eller også har de kriminelle opfattet, at her er et svagt led i kontrolsystemet,« siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der er direktør i Revisorjura.dk og tidligere faglig direktør i brancheforeningen FSR – Danske Revisorer.

  I en anden sag er revisionsfirmaet netop blevet politianmeldt af Erhvervsstyrelsen på baggrund af mistanke om »afgivelse af urigtige eller vildledende oplysninger« i forbindelse med stiftelsen af 27 selskaber i 2018. Det fremgår af en aktindsigt, der samtidig viser, at alle de 27 firmaer nu er forlangt tvangsopløst.

  Revisionsfirmaets direktør Hakan Keser ønsker ikke at udtale sig om Erhvervsstyrelsens politianmeldelse, som han dog oplyser, at han er uenig i. Han vil derimod gerne udtale sig om kortlægningen, som han erkender ser »uheldig« ud.

  »Vi har eksisteret i 25 år, og vi har på ingen måde svindlet, snydt nogen eller noget. Vi er kede af, at de her selskaber er blevet misbrugt. Hvis jeg havde kunnet stoppe det, så ville jeg have gjort det,« siger Hakan Keser.

  BRANCHENYT
  Læs også