Serier

Arkitektkomet viser vejen til Mars - og tilbage

Bjarke Ingels’ rumprojekt sætter standarderne for et ønskværdigt ambitionsniveau for fremtidens danske virksomheder

10 idéer, der kan ændre Danmark
Mange af klodens mest visionære erhvervsfolk er optaget af rummet og dets uendelige muligheder. Her er en prototype på Elon Musks SpaceX's Starship, der er bygget til på sigt at kunne fragte mennesker til Månen, Mars og længere væk. 
Foto: Loren Elliott/Getty Images/AFP

Det er måske en lige lovlig højsvungen sammenligning, når den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels sidestiller tankegangen bag hans Mars-projekt med amerikanernes måne-projekt i 1960’erne. Men det har en klar pointe. Det skal med den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedys ord ikke være nemt. Det skal være svært. Det er i ambitionen om det umulige, de store muligheder ligger.

Bjarke Ingels’ arkitekfirma BIG er ved at designe en planetby i Dubais ørken, der kan stå på Mars, og er i færd med at slå de første streger til en kommerciel månebase for forretningsfolk, forskere og turister. Det er en del af den såkaldte Mars 2117-strategi, der om 100 år skal gøre det muligt at bebo andre planeter i Solsystemet. Det vil i sig selv være et fremskridt. Men den største gevinst er, at en Mars-simulator, hvor alting er så meget mere besværligt, kan gøre livet på Jorden meget mere bæredygtigt. En tur ud i rummet er ikke en flugt fra problemerne på Jorden. Det er lige det stik modsatte...

Læs også
Top job