Sydbank rammer de yngste: Rasmus Klump-konti og børneopsparinger bankes ned på 0 pct.

Sydbank vil øge de årlige basisindtægter med ca. 200 mio. kr. ved bl.a. at hæve gebyrer og sænke indlånsrenterne. Det sidste rammer på mandag bankens absolut yngste kunder.

Karen Frøsig, topchef i Sydbank, vil øge bankens årlige basisomkostninger med ca. 200 mio. kr. Det rammer bl.a. bankens yngste kunder, der fremover kan glemme alt om et renteafkast på en særlig lommepenge-konto. Foto: Casper Dalhoff.

Sydbank-topchef Karen Frøsig er klar i mælet om, hvad der venter kunderne efter et skuffende kvartalsregnskab: Lavere renter på indlån og højere gebyrer.

At situationen tydeligvis er alvorlig, understreges af, at den sydjyske storbank nu retter kanonen mod både børn og unge, der fra på mandag kan glemme alt om at få renter af indeståender på f.eks. børneopsparinger, skolekonti, og bankens særlige Rasmus Klump-konto.

Rasmus Klump Konto er en konto til dine børns lommepenge. Pengene vokser nu engang hurtigere på en konto i banken end i skuffen derhjemme.

Sydbank om en særlig konto til børn under 7 år

»Rasmus Klump Konto er en konto til dine børns lommepenge. Pengene vokser nu engang hurtigere på en konto i banken end i skuffen derhjemme,« forklarer Sydbank om kontoen henvendt til børn under 7 år.

Men fra på mandag holder den melding ikke længere vand, idet renten sænkes til 0 pct.

De nye tider i bankverdenen kommer dog næppe bag på Sydbanks yngste kunder.

Det er således kun 19 dage siden, at banken senest rundbarberede de yngste kunders indlånskonti, og nu følger så endnu en rentenedsættelse.

Sydbank-ledelsen forklarer på sin hjemmeside, at den nye rentekurs er nødvendig »af forretningsmæssige årsager for at tilpasse priserne til markedssituationen«.

Samme melding – blot med andre ord – er kommet fra Karen Frøsig i forbindelse med præsentationen af dagens kvartalstal.

»Vi mener derfor, at tiden er inde til at sænke vores indlånsrenter både på erhvervs- og privatområdet og på den måde indrette vores forretningsmodel efter markedsvilkårene,« siger Karen Frøsig, der satser på, at de nye tiltag vil øge den årlige basisindtjening med ca. 200 mio. kr.

Næste uges rentesænkning er den anden i år, ligesom storbanken allerede har gennemført to runder med prisændringer.

I juli hævede banken fem gebyrer, og sidste måned blev yderligere 14 gebyrer hævet, så kunder nu f.eks. skal betale et gebyr på 50 kr. til Sydbank, for at udleverede betalingskort overhovedet kan bruges.

Sydbank er dog langt fra ene om at skrue bissen på overfor kunderne i kampen for at øge indtægterne.

Jyske Bank har netop varslet, at man frem til februar hæver prisen på nogle af bankens serviceydelser.

I alt sætter banken 26 eksisterende gebyrer op, mens der indføres fire helt nye gebyrer, og to eksisterende gebyrer halveres, fremgår det af Jyske Banks hjemmeside.

BRANCHENYT
Læs også