Finans

Chefexit udløser børsjubel: Alm. Brand brager i vejret

Aktiekursen i Alm. Brand har taget et voldsomt hop opad, efter at topchefen gennem 18 år er fortid.

Foto: Nicolai Lorenzen

Investorerne flokkes om Alm. Brand på børsen, og trængslen ved indgangen har sendt kursen op med ca. 10 pct.

Det markante kurshop kommer, efter at finanskoncernen onsdag aften meddelte, at man har sagt farvel og tak til Søren Boe Mortensen, der har været øverste chef i koncernen siden 2001.

Søren Boe Mortensen stod derfor også ved roret, da koncernen skulle styres igennem finanskrisen. Den var hård ved koncernens bankforretning, som i flere år var en dyr klods om benet på koncernen.

Bestyrelsens beslutning om at skille sig af med Søren Boe Mortensen blev begrundet med »strategiske drøftelser, hvor det har stået klart for bestyrelsen, at virksomhedens samlede udvikling inden for de tre forretningsområder Forsikring, Pension og Bank har behov for et styrket strategisk fokus.«

»Selv om direktørskiftet altså sker på bestyrelsens initiativ, er det vigtigt for mig at pointere, at der ikke bør være noget specielt opsigtsvækkende forbundet med, at en bestyrelse på et tidspunkt ønsker et friskt syn på, og dermed også en ny tilgang til, virksomhedens udvikling, vækst og indtjening. Skiftet skal derfor ikke ses som en kritik af Søren Boe Mortensen, men som et signal om en påkrævet fornyelse,« udtalte Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen, bestyrelsesformand i Alm. Brand.

Under finanskrisen faldt aktiekursen i Alm. Brand med mere end 70 pct.

»Jeg synes faktisk, vi er lykkedes med ganske mange ting – herunder at komme godt ud af finanskrisen. Samtidig har vi løbende omstruktureret og styrket de enkelte forretningsområder, som jeg mener, er i en god gænge i dag, både drifts- og ledelsesmæssigt. Derfor havde jeg selvfølgelig gerne fortsat et par år endnu,« udtalte Søren Boe Mortensen i forbindelse med nyheden om afgangen.

BRANCHENYT
Læs også