Finans

Her er 10 selskaber med høj gæld og en rating på kanten af junk, som du troede var sikre

Virksomhedernes gæld er steget markant de seneste år. En række amerikanske selskaber er på analytikernes radar, da de har en høj gæld og en kreditvurdering på grænsen til - eller allerede i - junk-kategorien. Se her hvilke.

Ford er et af de selskaber, der for nylig blev nedgraderet til junk af ratingbureauet Moody´s. Selskabet har en samlet gæld på over 150 mia. dollars, men har for nylig meldt ud, at man vil lave en restruktureringsplan for at reducere omkostninger og gæld. Foto: Ford.

Den eksplosive stigning i virksomhedsgælden har fået flere økonomer og analytikere til at råbe vagt i gevær. Gældsbyrden kan være en bombe under økonomien, når eller hvis recessionen rammer.

Størstedelen af gælden er udstedt som virksomhedsobligationer og har fået en BBB-rating, som er den laveste kategori i investment grade (sikre virksomhedsobligationer, red.). Det vil sige, at de klassificeres som sikre obligationer hos investeringsforeningerne, men ligger lige på grænsen til at ryge ned i junk (risikable obligationer med dårlig kreditkvalitet, red.)...

BRANCHENYT
Læs også